Co nabídla Eva Adamovi v ráji?
Jablko. A asi spoustu jiného ovoce volně rostoucího v přírodě.

Možná je na čase o tom opět začít přemýšlet a do ráje se vrátit…

Doporučuji vám kuchařku zdravých vitariánských (Raw food) receptů od mé sestry.
Dobrá inspirace pro každého, kdo přemýšlí o tom co jí a jakým způsobem žije.
I když se nestanete přímo „vitariány“, můžete se inspirovat a vyzkoušet některé recepty, které obohatí váš jídelníček.

Co je vitariánství?
Životní styl zaměřený na dosažení pevného zdraví těla, mysli a ducha. Jako potrava nejsou přijímány živočišné, tepelně a průmyslově upravované potraviny a doplňky stravy. Jídelníček je sestavený z potravin takzvaně živých, takových, které mohou dále klíčit, růst a zrát.
V této knize vitariánských receptů jsou použity takové suroviny a jejich zpracování, které vycházejí ze snahy co nejméně zatěžovat celou naši bytost a zároveň planetu Zemi. Recepty jsou výsledkem několikaleté praxe autorčina vitariánského života a jeho pozorování přírodních zákonů i síly léčivých bylin.
Tato kniha přispívá k vašemu zdravému životnímu stylu a vaší radosti.

Kuchařku napsala: Eva Neumannová
Koupíte ve zdravých výživách a ve většině knihkupectví.

Jeden recept z knihy pro inspiraci:

Květákové knedlíčky

suroviny na jednu porci:
1/4 květáku
1 pl lněného semínka
1 stroužek česneku
1 čilli paprička
1 čl rozmarýny (čerstvé)
4 para ořechy

Postup:
Květák nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s nasekaným rozmarýnem, para ořechy, čilli papričkou, utřeným česnekem a namletým lněným semínkem. Důkladně prohněteme a v dlaních válíme malé kuličky. Knedlíčky necháme na suchém teplém místě několik hodin proschnout. Postačí 1-3 hodiny. Podáváme je s listovým salátem a omáčkou, stejnou jako pro brokolicové kuličky.

Dobrou chuť vám přeje tým Jin-Jang Wellness.